Onze weg naar Griekenland

Aangenaam, wij zijn de familie Wijsman! Wij zijn Peter en Henny en wij hebben 3 kinderen. Mike onze zoon is de oudste, onze dochter Jamie de middelste en onze dochter Kalina de jongste. Mike is getrouwd met Marjolijn, Jamie is getrouwd met Robin en hebben een dochter Lize en onze jongste dochter Kalina is samen met haar vriend Alexander. Al met al een mooi gezin waar we van genieten en trots op zijn!

 

Elk jaar naar Griekenland
Al sinds jaar en dag zijn we jaarlijks met het hele gezin en later ook met aanhang op vakanties naar Griekenland geweest. Altijd gingen we op zoek naar mooie en bij voorkeur rustige plekjes in de vorm van een leuke villa met zwembad. We houden van het klimaat, de cultuur en het eten en vinden het leuk om met de locals op te trekken. Zo zijn we meerdere malen naar Kreta, Zakynthos en Corfu geweest. Al die keren dat we hier op vakantie waren zeiden we regelmatig tegen elkaar van “goh, je zou toch maar zo’n mooie vakantie villa in eigen bezit hebben, dat is een mooie droom”.

"Het is een droom die uitkomt"

Uiteindelijk in 2021 waren we van plan om een 2e woning te kopen in Nederland. Een gekke tijd zou je zeggen vanwege covid-19, maar vooruitkijkend naar de toekomst een waardige investering. Helaas ging de 2e woning die wij op het oog hadden niet door. 

Puur uit nieuwsgierigheid zochten wij op Google “woningen te koop in Griekenland”. Totaal niet met het idee dit echt te gaan doen, maar gewoon om er weer even over te dromen. Het eerste zoekresultaat was Villa Almyri. Het zag er prachtig uit én nota bene met zwembad!

We bleven heel lang hangen bij deze villa en hebben heel vaak de foto’s opnieuw bekeken, maar toch hebben we onze zoektocht nog even doorgezet. Maar we kwamen al snel tot de conclusie dat Villa Almyri boven aan ons lijstje stond. We hebben dit uiteindelijk ook met onze kinderen gedeeld en we zagen hier met zijn allen iets moois in.

lake, moon, kastoria

"We waren op slag verliefd"

We hebben een afspraak ingepland met Vangelis van Elxis Real Estate Agency, waardoor we alleen nog maar enthousiaster waren geworden. Uiteindelijk zijn wij naar Griekenland gevlogen om de villa te bezoeken. Ons bezoek heeft ons de beslissing doen nemen, want we waren op slag verliefd! 

Het hele proces duurde wat langer dan normaal, vanwege covid-19, maar door de fantastische begeleiding door Elxis, is op 14 maart 2021 de volmacht bekrachtigd, wat een feest! Een droom die uitkomt.

lake, moon, kastoria
Opbouw Villa Griekenland

Villa Griekenland is door de vorige eigenaren in 2001 gebouwd. Ook zij verhuurde particulier de villa. Zij hadden al relaties bij lokale ondernemers met betrekking tot tuin- en zwembad onderhoud en overige partijen. Deze relaties hebben wij met plezier overgenomen.

Verhuur van de villa
Ook wij verhuren de villa als particulieren en niet als een onderneming. We kunnen niet het hele jaar in het Griekse huis zijn en daarom verhuren wij de villa aan vakantie en natuurliefhebbers. Zodat niet alleen wij, maar ook andere kunnen genieten van de prachtige villa.

Een herkenbaar logo
Om alles toch eigen te maken, hebben wij in 2021 een nieuwe website gemaakt, welke voorzien is van vele gemakken, zoals online reserveren, contact opnemen d.m.v. een formulier en de mogelijkheid om recensies te plaatsen (en dus ook te lezen). Wij vonden het erg leuk om een logo te maken voor Villa Griekenland. Het logo is een Griekse Lauwerkrans en zowel de website als het logo zijn ontworpen aan de hand van de kleuren van het huis. Dit hebben wij gedaan voor een stukje herkenbaarheid.