De omgeving

De Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Het wordt daarvan gescheiden door de Golf van Korinthe en de Golf van Egina en ermee verbonden door de 10 km brede Landengte van Korinthe. Deze wordt doorsneden door het beroemde Kanaal van Korinthe. Het schiereiland heeft 26 gemeenten en met maar 1 miljoen inwoners is dit een dunbevolkt schiereiland. Hierdoor is er veel ruimte voor de prachtige en ruige natuur, al kent het uiteraard een enorm rijke en boeiende historie. Voor de hand liggend is relaxen, rond dobberen in het privé zwembad of een boek lezen. Maar naast de bezienswaardigheden is er nog veel meer. Genoeg te beleven en te ontdekken!

Het kanaal van Korinthe
Dit kanaal is een echte bezienswaardigheid op de Peloponnesos én gratis te bezichtigen. Grote vrachtschepen, maar ook zeilboten en plezierjachten maken gebruik van dit smalle kanaal. Het is eenvoudig te bereiken en ligt vlak langs de doorgaande snelweg van Athene richting Peloponnesos. Als je een blik wilt werpen op het kanaal of prachtige plaatjes schieten, dan is de grote brug over het kanaal aan de zuidzijde een prima optie. Je kunt vlakbij parkeren bij restaurants of souvenirshops. 

Wist je dat?

  • Het kanaal is 6,3 km lang,  24 meter breed en 8 meter diep. 
  • Aan de noordelijke oever kan een brug naar beneden zakken (onderwater) om boten toegang te verlenen tot het kanaal.

Ancient Corinth
Beter bekend als “Oud Korinthe” ligt bij het centrum van het dorpje Archea Korinthos. Je kunt er gratis parkeren in de buurt en vervolgens loop je door een leuke winkelstraat met terrasjes naar Oud Kortinhe. Op de weg er naar toe is de ruïne al zichtbaar. Het vrij vlakke terrein met daarop de Apollo Tempel met zeven zuilen en de Octavia Tempel met de drie korte zuilen kun je vanaf één kant betreden. De entree van het terrein en het museum bedraagt 8 euro en daarom ook zeker de moeite waard! Maar foto’s vanaf buiten het terrein is ook zeker een prima optie. 

Feiten & Weetjes:

  • Ook de bron van Glauké en de grote Agora zijn hier te zien. 
  • Ancient Corinth ligt aan de voet van een 575 meter hoge rots; “De Acropolis van Kortinhe”.

Het best bewaarde amfitheater uit de Griekse oudheid
Overdag een theater waar toeristen een plaatsje nemen op de stenen banken en genieten van het prachtige uitzicht. Van het bijbehorende gebouw is helaas vrijwel niets overgebleven, maar het theater is nog altijd in gebruik voor Grieks theater. 

Wist je dat?

  • De stenen banken zorgen voor perfecte akoestiek, waardoor mensen die op de hoogste rij zitten, zonder stem verheffen de voorstelling kunnen horen.
  • Het theater is gebouwd in de 3e eeuw voor Chr. en had in de hoogtijdagen een capaciteit van 12.000 toeschouwers.

Maar er is nog veel meer! Ontdek bijvoorbeeld:

Het Parthenon op de Akropolis van Athene
Een bezoekje aan de wijngaarden in Nemea
De burcht van Agamemnon in Mycene
Prachtig uitzicht vanaf Fort Palamidi in Nafplio
Een "gewoon" maar zeer aangenaam strand: Almyri Beach
Een rondvaart met de boot vanuit Loutraki door het kanaal
Bekijk de onderwater wereld met een duikschool uit Loutraki
Een stevige bergwandeling op berg Kyllini of Chelmos