Huishoudelijk regelement

We hopen u te kunnen verwelkomen in ons vakantiehuis en dat u een fantastische vakantie zult hebben! Om andere huurders dezelfde service te kunnen verlenen, hebben we huisregels opgesteld. Op deze manier weet iedereen waar hij/ zij aan toe is. Het huis staat bovendien in een bewoonde vallei. De andere huizen zijn permanent bewoond of zijn een tweede huis van Atheners en we vinden het belangrijk om het contact met onze buren goed te houden.

villa met prive zwembad
Het huis van onze buren.

Daarnaast verblijft u in ons privé huis, met onze persoonlijke eigendommen. Wij willen u vragen om dit te respecteren en zorgvuldig met ons huis en onze eigendommen om te gaan.
Tot slot heeft een aantal regels betrekking op veiligheid. Houdt u zich altijd aan de regels en voorkom ongelukken en/ of hoge rekeningen!

Algemeen
1. Doet u de poort ’s nachts op slot.
2. ’s Nachts moeten de luiken voor de ramen op de begane grond naar beneden.
3. Als u het huis voor een aantal uren of langer verlaat, moeten alle ramen en luiken dicht, en moet de alarminstallatie worden aangezet. ’s Nachts moet de alarminstallatie op de “nachtstand” gezet worden.
4. In verband met vrije doorgang richting het huis van de buren, moet u uw (gehuurde) auto of auto van uw bezoek op de parkeerplek of in het straatje naast het huis parkeren (tussen de olijfbomen en het huis).
5. Huisdieren zijn niet toegestaan.
6. Houdt u geen elektrische apparaten die zijn aangesloten op een stopcontact in of in de buurt van het zwembad of ligbad.
7. Verboden te roken in de slaapkamers. In de woonkamer, keuken en op het dakterras is het wel toegestaan om te roken. Wees alstublieft voorzichtig in verband met brandgevaar. In Griekenland zijn veel bosbranden en die willen we niet in Almyri.
8. Het is ’s nachts zeer gehorig in de vallei. Daarom vanaf 23:00 uur tot 08:00 uur: geen harde muziek of andere luidruchtigheden op het dakterras, in de tuin of door open ramen.
9. In de toiletten, badkuip, wastafels of andere afvoeren geen wc-papier, "vochtig toiletpapier", tampons, maandverbanden, luiers, inlegkruisjes, e.d. werpen. 10. Geen chloor of andere milieuschadelijke schoonmaakmiddelen voor de toiletpotten gebruiken. Deze doden bacteriën in de septic tank met overstroming tot gevolg.
11. Geen vetten en etensresten in de afvoer of in de toiletten werpen. Dit veroorzaakt ernstige verstoppingen. De reparatie/ herstelkosten worden op u verhaald.
12. Het gebruik van water en elektra is inclusief, maar wij willen u verzoeken hier spaarzaam mee om te gaan. Indien wij een ongewoon hoog verbruik constateren tijdens uw verblijf, kunnen we dit achteraf verrekenen met u.
13. Het is niet toegestaan om afval in de tuin of in de omgeving van het huis te deponeren. Afval kunt u in de containers gooien die langs de kant van de weg staan (vanaf het huis rechtsaf, en vlak na de eerste bocht aan uw linkerhand).
14. Gelieve de meubels niet te verplaatsen. Dit kan onnodige schade en slijtage van de meubels en vloeren tot gevolg hebben. Ook de schommelstoel in de tuin niet verplaatsen.
15. Geen kasten openen die met een sleutel afgesloten en voor privédoeleinden zijn.
16. Gebruik altijd het linnengoed op de bedden.
17. Zet apparatuur na gebruik uit.
18. Hang het douchegordijn in de badkamer boven na het douchen buiten het bad. Dat voorkomt schimmel en kalkaanslag.
19. Niet met nat of vochtig zwemgoed op de bank zitten. Zwembadwater, zeewater en zonnebrand zijn funest voor de meubelen. Wilt u toch met natte zwemkleding op de bank gaan zitten, leg er dan eerst een handdoek op.
20. Bij onweer de tv aansluitingen uit de stopcontacten halen.
21. U bent vrij om gasten te ontvangen, mits zij niet overnachten in het huis. U bent hoofdelijk aansprakelijk voor alle verlies en/ of schade die voor Villa Almyri en/ of derde zal ontstaan als direct of indirect gevolg van uw verblijf en derden die zich door uw toedoen in het huis bevinden (zie volledige tekst: Algemene voorwaarden, onder Aansprakelijkheid).
22. U ontvangt van ons een inventarislijst. Controleert u deze direct bij aankomst en meld ons eventuele tekorten dan wel problemen. Deze controle is belangrijk om u een volledige inventaris te kunnen aanbieden en u in een later instantie niet aansprakelijk te hoeven stellen bij eventuele tekorten bij uw vertrek.
23. Onder- of doorverhuur is nadrukkelijk verboden. Verblijf van meer personen in een vakantiewoning dan op de reservering overeengekomen, c.q. dan het voor die woning geldende maximale aantal, is niet toegestaan zonder onze toestemming, en kan leiden tot het voortijdig beëindigen van de huurovereenkomst onzerzijds, zonder restitutie van huurgelden en het verrekenen van extra energie- en schoonmaakkosten.
24. Het gebruik van water en elektra is weliswaar inclusief maar wij willen u verzoeken hier spaarzaam mee om te gaan. Indien wij een ongewoon hoog verbruik constateren tijdens uw verblijf, nemen we met u contact op en kunnen we dit achteraf verrekenen met u.
25. Laat een brandende openhaard niet onbeheerd achter.
26. Mocht u de openhaard gebruiken dan kunt u hiervoor bij de supermarkt of bij een tankstation zelf hout halen. Bij vertrek dient de openhaard schoon achtergelaten te worden. Het hout wat er ligt kunt u gebruiken, mits u de voorraad bij vertrek weer aanvult.
27. Het is niet toegestaan om spullen uit huis of tuin mee naar Nederland te nemen. Een uitzondering hierop zijn tijdschriften die u op de salontafel vindt; u mag tijdschriften meenemen naar uw huis, mits u in ruil daarvoor een tijdschrift toevoegt aan de stapel.
28. Het is niet toegestaan de brandblusser in het huis te gebruiken als er geen brand is. Gebruik deze alleen als u een beginnende brand moet blussen. De blusser is een poederblusser. Het fijne poeder zweeft door het huis en zal alle elektronische apparaten in het gehele huis voorgoed uitschakelen. De kosten zijn enorm en zullen op u verhaald worden als de blusser gebruikt is voor andere doeleinden dan het blussen van een brand.

Schade en inbraak
1. Meld schade aan het huis of inboedel (ongeacht de grootte van de schade) direct aan de verhuurder.
2. Meld inbraak, of inbraakpogingen direct aan de verhuurder.

Airconditioning
1. Zet de airconditioning alleen aan als de ramen en deuren van de slaapkamer gesloten zijn en er géén zonlicht rechtstreeks naar binnen schijnt. De airco mag niet gebruikt worden om ook de woonkamer en badkamer te koelen.
2. Gebruik de airco alleen als het nodig is, dus voor het slapengaan en evt tijdens (een deel van) de nacht.
3. Airconditioning verbruikt relatief veel elektriciteit. Wij willen u verzoeken hier spaarzaam mee om te gaan. Indien wij een ongewoon hoog verbruik constateren tijdens uw verblijf, kunnen we dit achteraf verrekenen met u.

zwembad gras en planten

Tuin, zwembad en dakterras
De tuin is voorzien van een fraai zwembad. Een prachtige plek om van het mooie weer en de natuur te genieten. We willen hoe dan ook voorkomen dat er ongelukken gebeuren met hoge kosten tot gevolg of -erger nog- met gewonden.
Al klinken onderstaande regels soms wat overdreven, een omgeving met (zwembad)water kan in één klap omslaan van plezier in gevaar. Houdt u zich en uw mede vakantiegangers aan deze regels en geniet op een veilige manier van het zwembad.

1. Het is verboden te duiken of te springen in het zwembad. Ook spellen waarbij gesprongen wordt, waarbij mensen in het water worden gegooid, onder water worden gehouden, etc zijn verboden.
2. Niet rennen in de buurt van het zwembad. De tegels rond het zwembad kunnen glad zijn.
3. Laat bij het verlaten van het zwembad geen speelgoed achter in het water: de zuiginstallatie kan de spullen opzuigen en beschadigd raken. Kinderen die niet kunnen zwemmen kunnen bovendien worden aangetrokken door drijvend speelgoed.
4. Glas is ten strengste verboden in en om het zwembad. Wij hebben verschillende plastic bekers die u kunt gebruiken als u naast het zwembad zit. Rond het zwembad lopen veel mensen met blote voeten; als een glas breekt kan dit snel gewonden opleveren. Bovendien kunnen glasscherven niet gezien worden in het zwembadwater en het zwembad zal volledig leeg moeten.
5. Zwem na zonsondergang altijd met de verlichting aan. Dat is mooier, maar vooral veiliger.
6. Ga nooit het zwembad in als u alcohol of drugs heeft gebruikt. Uit (Amerikaans) onderzoek blijkt dat bij 50 tot 80% van de ongevallen in zwembaden alcohol een rol heeft gespeeld.
7. Personen met diarree mogen niet in het zwembad.
8. Steek nooit een hand in de skimmers en blokkeer nooit de inlaat op de bodem. Het zwembad is voorzien van drie punten waar het water uit het bad wordt gezogen om gefilterd te worden: twee skimmers aan de zijkant en één inlaat op de bodem. Gedurende een aantal uur per dag zal de apparatuur rond het zwembad automatisch aan gaan en water gaan filteren. De zuigkracht bij vooral de skimmers is groot; als iemand een arm in de skimmer steekt kan deze vastgezogen worden en/ of enkele vingers breken.
9. Voorkom valpartijen: zorg dat de grond rond het zwembad vrij is van obstakels.
10. Het bedrijf Ntakevanos Pools zorgt voor het wekelijkse onderhoud van het zwembad. Dit onderhoud heeft betrekking op de kwaliteit van het zwemwater; belangrijk voor uw gezondheid en de levensduur van onze apparatuur. De zwembadspecialist zal ongeveer 20 minuten nodig hebben, u hoeft hier doorgaans niet voor aanwezig te zijn.
11. Gebruik alleen speelgoed/ zwemspullen in het zwembad die bedoeld zijn voor water/ zwembad. Bijvoorbeeld ballen, luchtbedden en zwemvliezen. Andere spullen kunnen een gevaar opleveren voor mensen in het zwembad of voor de apparatuur.
12. Bij onweer moet iedereen het zwembad verlaten.
13. Verboden te fietsen (met driewielers, trapauto's, etc.) in de buurt van het zwembad.
14. Kinderen die niet kunnen zwemmen of waarvan u niet weet of zij kunnen zwemmen, mogen zich niet zonder begeleiding van een volwassene in de tuin bevinden.
15. Ouders en/ of begeleiders moeten ervoor zorgen dat de kinderen die niet kunnen zwemmen zwembandjes en/ of een zwemvestje dragen.
16. Kinderen die wel kunnen zwemmen mogen niet zonder begeleiding van een volwassene in het zwembad.
17. Naturisme is in Griekenland alleen op duidelijk aangegeven locaties toegestaan. Ivm de ligging van de villa is naturisme niet toegestaan in de tuin en op het dakterras. Topless zonnen is beperkt toegestaan, mits geen overlast wordt veroorzaakt of aanstoot wordt gegeven. Houdt u er rekening met dat de geldende opvattingen over dit soort zaken in Griekenland duidelijk afwijken van de Nederlandse.
18. Feesten in de tuin/ aan het zwembad zijn niet toegestaan. Dit veroorzaakt overlast.
19. Het kunstgras beschadigt snel en herstelt (zoals natuurgras) uiteraard niet. Het is daarom niet toegestaan om tenten op te zetten in de tuin, te voetballen op het gras en om meubels of andere voorwerpen in het gras te zetten. U kunt uiteraard wel over het gras lopen en in het gras liggen.
20. Het kunstgras in de tuin is brandbaar: het is niet toegestaan om op het kunstgras te roken, of te barbecueën, het is niet toegestaan om brandbare stoffen of hete, gloeiende of andere voorwerpen die brand kunnen veroorzaken in de buurt van het kunstgras te houden.
21. Barbecueën mag alleen met ons elektrische barbecuetoestel (staat in een van de keukenkastjes op de eerste verdieping).
22. Zet de stalen deuren naar het dakterras bij vertrek vast of doe ze dicht. De deuren kunnen beschadigd raken als de wind opsteekt.
23. Bij regen svp alle kussens binnen leggen.

Bij vertrek
1. Doe de eindschoonmaak. Zie voor meer info onder "Eindschoonmaak" in de Handleiding.
2. Zet de boiler uit.
3. Schakel alle elektrische apparatuur (airconditioning, TV, DVD, verwarming) uit.
4. Controleer of alle kranen dicht zijn.
5. Open haard gebruikt? Controleer of deze uit is en de klep dicht.
6. Sluit alle deuren, ramen, horren en luiken.
7. Schakel het alarm in met de afstandsbediening.
8. Doe de deur en het hek op slot.
9. Doe het vuilnis in de vuilcontainer langs de weg.

Als het huis niet of onvoldoende is opgeruimd en/ of is schoongemaakt, worden extra schoonmaakkosten op u verhaald. Dit wordt verrekend met de borg. De minimale kosten bedragen €50,-.

22 oktober 2012

vakantiehuis huren Griekenland