Veelgestelde vragen

Voorafgaand aan de vakantie

Voor wie is de villa het beste geschikt?
In onze ogen is dit huis ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een vakantie met rust, strand en cultuur. In verband met het zwembad is het niet geschikt voor jonge kinderen die niet kunnen zwemmen. Voor mensen die op zoek zijn naar clubs en discotheken zal de omgeving niet aan de verwachting voldoen.

Wat doen jullie met onze gegevens?
Weinig. Omdat we toeristenbelasting moeten betalen, moeten we bepaalde gegevens verzamelen en kunnen doorsturen aan de belastingdienst in Griekenland. Onze accountant in Korinthe zorgt daar voor.
Verder delen we de gegevens niet met anderen. Wel geldt er een wettelijke bewaartermijn.

Hoe krijgen we de sleutel?
In de week of weken voor vertrek ontvang je de sleutel in Nederland. Dat kan door middel van een persoonlijke afspraak, of per post.

Moeten we een auto huren?
Het is niet verplicht ;-). Maar zonder auto is het behelpen, zeker als het erg warm is. De reis van het vliegveld naar het huis is tot en met Korinthe goed te doen met de trein. Vanaf dat punt zal de reis voortgezet moeten worden met een taxi. De bus is met koffers geen optie omdat de halte twintig minuten van huis lopen is.

Verder is een auto erg prettig als het erg warm is. Er is een strandje op vijf minuten van het huis en een mini-market op een kwartier lopen van het huis, net als het grotere strand en restaurantjes. Wie verder wil voor bijvoorbeeld een supermarkt of een dagje weg, is aangewezen op een auto.

Hebben jullie een tip voor de huur van een auto?
Alle bekende autoverhuurbedrijven hebben een balie op het vliegveld in Athene. Wie een stuk goedkoper uit wil zijn kan een auto huren via Carwiz/ Let's drive. Zij zitten niet op het vliegveld, maar op 10 minuten rijden in Markopoulo. Ze halen je op met een busje.

Wat moet ik meenemen?
Behalve je persoonlijke spullen, heb je eigenlijk alleen strandlakens nodig. We hebben beddengoed, handdoeken, wc-papier en zelfs boeken.

Tijdens de vakantie

Zijn er voldoende restaurants of moeten we koken?
Er zijn voldoende restaurants in de omgeving. Ook de prijzen zijn er laag. De prijzen in de supermarkt zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Na de vakantie

Hoe geven we de sleutel weer terug?
Dat kan per post.


beschikbaarheid

bereikbaarheid

tarieven

vakantiehuis huren Griekenland