Peloponnesos: stranden

Stranden in overvloed op de Peloponnesos. Daarom in deze reisgids een kleine selectie van de stranden het dichtst in de buurt van Almyri.

Almyri Beach
De luxe zitjes aan het strand van Almyri, in de ochtend. (Foto: Villagriekenland.nl)

Almyri Beach
Het strand in Almyri is verrassend genoeg één van de meest aangename stranden van Griekenland. Dat is verrassend, want Alymri Beach is juist vrij gewoon. En dat biedt veel voordelen: het is uitstekend te bereiken met de auto, er is vrijwel altijd voldoende ruimte om te parkeren aan het strand, het is een super schoon kiezelstrand, er zijn eenvoudige douches en gezellige maar niet te drukke strandtenten. Geen toeristen en zelden een speedboot met een banaan.

Almyri Beach
Een drankje, potje backgammon en wat vrienden: de manier zoals Grieken hun avonden doorbrengen aan het strand van Almyri. (Foto: Villagriekenland.nl)

Het strand van Almyri is vaak rustig en er is altijd plaats. De bedjes zijn gratis, en uw bestelling wordt gebracht. Behalve drinken kunt u ook een overheerlijke Griekse salade of bijvoorbeeld een voortreffelijke club sandwich bestellen. Er is muziek, het zeewater is super helder en de strandtenten blijven in de zomermaanden open tot de laatste klant weg is.

Almyri Beach is vanaf de villa te voet bereikbaar, maar de auto is toch het prettigst. De kans is groot dat u in een tijd van onder de 3 minuten op de parkeerplaats aan het strand staat. En een 30 seconden later op een bedje ligt. Geen slecht vooruitzicht, toch?

Almyri Beach
Almyri Beach vanaf zee. (Foto: Villagriekenland.nl)


Almyri Beach is rustig en comfortabel!


Het strand in Almyri in augustus 2015.


Almyri Beach in een druk weekend in 2007.


Vanaf een boot.


Almyri en omgeving vanuit een vliegtuig.


Almyri beach.

Kria Nera
Kria Nera betekent niets anders dan "koud water". Dit strandje ligt op niet meer dan vijf minuten lopen van de villa. Het is een niet-georganiseerd kiezelstrand en dus moet u zelf zorgen voor parasols, etc. Maar u kunt natuurlijk ook wat later op de dag gaan. Met wat eten en een fles wijn, kunt u er een onvergetelijke avond van maken!

Almyri Beach
Kria Nera in het hoogseizoen. Vijf minuten lopen van het huis (Foto: Villagriekenland.nl)


Kria Nera gefilmd met een drone.

Baba's Bay
Zoals u hebt gelezen zijn de eerder genoemde stranden kiezelstranden. Voor de één is dat een voordeel, want het water is er super helder en je spullen blijven lekker zandvrij. Maar voor de liefhebber is er ook een zandstrand. Op 5 minuten rijden van de villa kunt u terecht bij Baba's Bay. Dit strand ligt direct aan de N-weg naar Korinthe en er is voldoende parkeermogelijkheid. U kunt terecht op een bedje, maar u kunt ook zelf uw parasol en handdoeken meenemen. De strandtent ter plaatse organiseert activiteiten waaronder live muziek.

zandstrand
Baba's Bay, zandstrand op 5 minuten rijden van de villa.

Siderona
Ongeveer 10 minuten rijden vanaf de villa ligt het strandje van Siderona in een baai. Om aan het strand te geraken, rijdt u naar het dorpje Katakali waar u afslaat in de richting van de zee. U blijft de weg naar beneden volgen tot u bij het strand bent. Ook dit is een niet-georganiseerd stuk, maar heeft wel een bijzondere "feature": een voortreffelijk visrestaurant ligt pal aan het strand. Als u vanaf uw handdoek de vissersboot van het restaurant ziet komen aanvaren weet u genoeg!

Loutraki
Het strand van Loutraki, op ongeveer 17 km van het huis, is een groot en bekend strand. Sinds 1987 wappert de Blauwe Vlag er fier in top, want sinds dat jaar voldoet men in Loutraki aan de 32 criteria die voor dit internationale keurmerk zijn opgesteld op gebied van educatie, waterkwaliteit en voorzieningen.
Aan het strand vindt u een reeks strandtenten waar u niet alleen wat kunt drinken, maar ook kunt dansen. Ook worden er regelmatig grootschalige activiteiten georganiseerd.

Het nadeel is echter dat het zeker in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Nauwelijks parkeergelegenheid en zoeken naar vrije bedjes is dan het gevolg. Loutraki heeft aan de andere kant ook weer veel te bieden behalve het strand. Na een dagje zonnen kunt u bijvoorbeeld een tocht maken met een rondvaartboot door het Kanaal van Korinthe, wat eten in één van de vele restaurants of uw geluk beproeven in Club Hotel Casino Loutraki.

Lourdas beach
Op het grote en mondaine strand van Loutraki gebeurt altijd wel wat. (Foto: villagriekenland.nl)vakantiehuis huren Griekenland

Bereikbaarheid

Strand

Bezienswaardigheden

Activiteiten

Steden

Reistijd en klimaat