Peloponnesos: dorpen en steden

Vanuit het huis in Almyri is een aantal bekende steden heel goed te bereiken. Denk dan aan Korinthe, maar ook het schilderachtige Nafplio. Net ten noorden van de Peloponnesos bevindt zich ook het nodige: Athene en Loutraki.
Om de scherpe lezers direct gelijk te geven: inderdaad niet alle plaatsen in dit overzicht staan op de Peloponnesos (Loutraki en Athene liggen aan de "overzijde" van het Kanaal). Voor de overzichtelijkheid zijn deze echter toch aan deze pagina toegevoegd.

almyri
Almyri en de stranden van Almyri van boven. Verderop Loutra Oreas Elenis, en boven in beeld is net berg van Acrocorinth (Foto: Nina Honer)

Almyri
Almyri is piepklein, maar biedt behalve het heerlijke strand verrassend veel handige zaken, zeker in samenwerking met het naastgelegen dorp Loutra Oreas Elenis . De weg van Korinthe naar Epidavros verbindt de twee dorpen. Langs deze weg zijn supermarkten, slagers, bakkers, een apotheek, etc.

Langs het strand vindt u meer horeca. De bekendste zijn de strandtenten bij Almyri. In het dorpje zelf staat het traditionele Griekse restaurant Adonakis.

plein argostoli
Almyri ligt aan de voet van de groene bergen. (Foto: Villagriekenland.nl)

Athene
De Akropolis, het Akropolismuseum en de naastgelegen wijk Plaka zijn de trekpleisters. Maar Athene biedt meer. Zo is aan de rand van het oude centrum een voormalig industrieterrein verbouwd tot cultureel centrum met onder andere studio's, cafés en restaurants. Deze locatie, genaamd Gazi, is een super gezellige hotspot.

Over horeca gesproken; natuurlijk zijn er veel traditionele cafés, maar ook luxe rooftopbars en alles wat daar tussenin zit. Athene bruist. In het weekend en doordeweeks.

Dankzij de Olympische Spelen van 2004 kent Athene een perfect metrosysteem met zeer veel lijnen en stations.

athene tempel
Athene is een clash van oud en nieuw. (Foto: villagriekenland.nl)

monastiraki
Monastiraki in Athene. (Foto: villagriekenland.nl)

Korinthe
Korinthe ligt op zo'n 15 km afstand van Villa Almyri. Voor de gehele streek is dit de belangrijkste stad. In Korinthe kunt u alles vinden: winkelstraten met lokale producten en winkels van bekende merken, terrassen, restaurants, een bioscoop en een bowlingcentrum. Naast het treinstation vindt u twee grote supermarkten en het stadion van voetbalclub Korinthos FC. Ook ontbreken banken, een groot ziekenhuis en een haven niet.

Voor veel administratieve zaken kunt u in Korinthe terecht bij de kantoren van de Belastingdienst, het elektriciteitsbedrijf, telefoonmaatschappij, etc.

korinthe
Het Korinthe van nu: palmbomen en winkels. (Foto: Villagriekenland.nl)

Nafplio
Eén van de mooiste stadjes van de Peloponnesos is Nafplio. Het vestingstadje combineert terrassen, met een strandje, winkels, mooie straten en een fort. Ideaal voor een dagje weg.
U kunt uitstekend door de oude straatjes slenteren in het centrum van de stad. Maar ook het Fort Palamidis bezoeken. De wandeling naar het strand langs het schiereiland Its Kalé is ook heerlijk.
Nafplio is goed te bereiken met de auto vanaf Villa Almyri. U bent niet langer dan 1,5 uur onderweg en de route is mooi.

haven van Nafplio
De haven van Nafplio. (Foto: Villagriekenland.nl)

haven van Nafplio
Het centrale plein in Nafplio. Aan dit plein is ook het archeologisch museum gevestigd. (Foto: Villagriekenland.nl)

Loutraki
Het stadje Loutraki, 18 km verwijderd van Villa Almyri, is een Grieks Spa. Op veel flessen mineraalwater prijkt de naam van de stad, en u kunt er uiteraard ontspannen in een heus wellness centrum genaamd Loutraki Thermal Spa.

Maar Loutraki heeft meer te bieden. Het is ook een badplaats met diverse strandtenten, huisvest één van de grootste casino's van Europa, is de thuishaven van de rondvaartboot door het Kanaal van Korinthe en kent diverse duikclubs.

Zonsondergang nabij Loutraki
Zonsondergang gezien vanuit restaurant Panorama. Met in de verte, links, op de uitloper de vuurtoren nabij meer Vouliagmeni. (Foto: Villagriekenland.nl)

Zo'n 6 kilometer buiten Loutraki staat (wat ons betreft) dé aanrader op restaurantgebied in deze streek: restaurant Panorama . Het uitzicht is onwaarschijnlijk mooi, het eten super, de prijs zacht en de sfeer ongekend.

Fiskardo
Eén van de meest bijzondere restaurants van de streek: Panorama. (Foto: Villagriekenland.nl)vakantiehuis huren Griekenland

Bereikbaarheid

Strand

Bezienswaardigheden

Activiteiten

Steden

Reistijd en klimaat