Peloponnesos: bereikbaarheid

| meer

vliegveld Athene
Hoofdingang van Athene Airport. (Foto: aia.gr)

Vliegtuig
De belangrijkste verbinding met het buitenland is uiteraard het vliegveld van Athene met dagelijks vluchten vanaf o.a. Schiphol en Eindhoven Airport. Het vliegveld van Athene ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van de Peloponnesos.

Eleftherios Venizelos International Airport, ongeveer 110 km van Villa Almyri, is een uitstekende, overzichtelijke en moderne luchthaven. Vanuit Nederland, BelgiŽ en Duitsland kunt u hier het hele jaar op vliegen voor een redelijke prijs. De vluchttijd vanuit Nederland is zo'n 3 uur en de rechtstreekse vluchten worden verzorgd door KLM en Transavia. Sinds april 2014 vliegt Transavia ook rechtstreeks vanaf Eindhoven Airport naar de Griekse hoofdstad. De prijzen zijn hetzelfde als vanaf Amsterdam; vanaf ongeveer Ä160,- per persoon vliegt u heen en terug.
Vanaf BelgiŽ en Duitsland kunt u ook vliegen op Athene.

peloponnesos
Het schiereiland de Peloponnesos met rechts in beeld Athene, op minder dan een uur rijden vanaf de Peloponnesos. (Bron: Openstreetmap.org)

Auto
In heel Griekenland is de auto het belangrijkste vervoermiddel. Tijdens een verblijf in Almyri is een auto noodzakelijk.

De Peloponnesos en ook Villa Almyri zijn perfect te bereiken vanaf het vliegveld van Athene: u volgt de snelweg E94 richting Korinthe. Vanaf Korinthe is het 15 minuten rijden tot het huis.

moderne tunnels Griekenland
De snelweg tussen Athene en Korinthe is uitstekend. (Foto: Villagriekenland.nl)vakantiehuis huren Griekenland

Bereikbaarheid

Strand

Bezienswaardigheden

Activiteiten

Steden

Reistijd en klimaat