Peloponnesos

Het huis staat in Almyri, in het noordoosten van de Peloponnesos, vlakbij Korinthe en is gelegen op een uur en een kwartier rijden van het vliegveld van Athene.De Peloponnesos, ligt ten zuiden van het Griekse vasteland op minder dan een uur rijden van Athene. Het is het grootste schiereiland van Griekenland, en ongeveer de helft van Nederland. Met 1 miljoen inwoners is de Peloponnesos dun bevolkt. Het schiereiland biedt daardoor enorm veel ruimte aan de natuur, al kent het uiteraard een enorm rijke historie. Natuurlijk zijn er ook ontzettend veel stranden en mooie stadjes. De Peloponnesos is behalve mooi ook veelzijdig.

peloponnesos
Het schiereiland de Peloponnesos met rechts in beeld Athene. (Bron: Openstreetmap.org)

peloponnesos
Ingezoomd op de Peloponnesos. De villa in Almyri is omgeven door interessante plaatsen. (Bron: Openstreetmap.org)

Dit deel van Griekenland is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het schiereiland biedt de toerist wel veel mogelijkheden: het maken van trektochten door bergen, zonnebaden aan het strand, mooie stadjes, unieke historie en er is een heus ski-resort.

Je kunt op de Peloponnesos terecht voor de voortreffelijke wijn en natuurlijk kun je in de steden winkelen, uitgaan in clubs, casino's, bioscopen en bowling centra. Maar het schiereiland is vooral het bezoeken waard voor: rust, strand, cultuur en natuur.

Uniek aan de Peloponnesos is uiteraard de enorme historie van het schiereiland. De bekende historische locaties zijn nog altijd het bezoeken waard. Denk aan stadstaat Korinthe dat in klassieke oudheid een belangrijke rol speelde. Epidavros met het amphiteater is ook de moeite van het bezoeken waard. Maar ook recenter is er op de Peloponnesos veel gebeurd. Wat dacht u van de hoofdstad van het Griekenland na de bevrijding, Nafplio. En natuurlijk het beroemde Kanaal van Korinthe.

Misschien gaat u echter liever zelf op ontdekkingstocht langs de Griekse dorpjes om het land en de inwoners te leren kennen.

Een verblijf op de Peloponnesos levert dus iets totaal anders op dan op de eilanden, al bent u nog altijd verzekerd van het mooie Griekse weer, het heerlijke eten en de Griekse gastvrijheid. Maar dan zonder hordes toeristen.

peloponnesos nafplio
De Peloponnesos is anders, verrassend en veelzijdig. (Foto: Villagriekenland.nl)

Lees verder over de Peloponnesos op deze site (zie ook het menu aan de linkerkant)
Bereikbaarheid Hoe te reizen naar en op het schiereiland.
Strand De belangrijkste stranden!
Bezienswaardigheden Wijnstreek, theater, tempels en nog veel meer.
Activiteiten Wat is er te doen behalve zonnen en relaxen?
Steden Steden op de Peloponnesos
Reistijd en klimaat Wanneer moet je gaan en wanneer niet?
Steden Welke steden zijn het bezoeken waard?vakantiehuis huren Griekenland

Inleiding Peloponnesos

Bereikbaarheid

Strand

Bezienswaardigheden

Activiteiten

Steden

Reistijd en klimaat